Een aantal jaren later werd ik officieel directeur van twee basisscholen, beide aan de zeekant van het dorp. Directeur zijn van twee basisscholen heeft een aantal nadelen, zoals het voorzitten en voorbereiden van de teamvergaderingen op beide scholen, dubbele zorgvergaderingen, het bijwonen van twee ouderraad- en medezeggenschapsvergaderingen en zo is er nog wel meer op te noemen. Lekker druk, maar daar had ik zelf voor gekozen.

Ik had, zeker in het begin, de neiging om van de beide scholen een soort identieke tweeling te maken. Een van de grote voordelen daarvan zou dan zijn, dat ik de leuke dingen twee keer mee kon maken. Het schoolfeest was daar een goed voorbeeld van: Op de ene school werd dat schooljaar het thema “circus” voor het feestprogramma gekozen. Toen bleek dat dit een groot succes was en ik het programma als circusdirecteur had mogen presenteren, was het bijna vanzelfsprekend om dit ook op de andere school te organiseren. Er was een soort kleine rivaliteit tussen de twee scholen: Wat de een kon, kon de ander ook en misschien nog wel beter.

Het was een stralende dag. Niet te warm, maar lekker genoeg om zonder jas buiten te zijn. De hele dag oefenden we op het plein met de kinderen de act in, die we ’s middags in een gezamenlijk optreden, aan elkaar en aan de ouders zouden laten zien. Jongleren, goochelen, vlaggen zwaaien, op een grote bal balanceren, acrobatiek, een clownsact en nog veel meer. Alles werd intensief geoefend en uitgeprobeerd onder leiding van een aantal ervaren circusmedewerkers, die we hadden ingehuurd.

Ook ik had een groepje kinderen, die ik begeleidde. We oefenden met stoffen vlaggetjes zwaaien. Gelukkig kon ik me nog een aantal danspasjes van heel vroeger herinneren en we hadden vrij snel een leuke act ingestudeerd. De kleine kinderen vooraan en de grote achteraan. Alle bewegingen moesten zoveel mogelijk gelijk gaan en tot mijn verbazing lukte dat aardig. Ik mocht die middag,  als circusdirecteur met hoge hoed, alle acts aankondigen en daarna natuurlijk van heel veel positief commentaar voorzien. Natuurlijk gaf ik mijn eigen groepje de meeste complimenten.

Na afloop van deze fantastische schoolfeestdag zaten we nog even bij elkaar om wat na te praten. Moe, maar voldaan, zoals dat heet. “En hoe vond je het?” vroeg een van de leerkrachten aan mij. “Ik overweeg serieus om bij circus Rotjeknor te solliciteren”, zei ik met een glimlach. Wat ze niet door had was, dat ik het eigenlijk nog meende ook !

Categorieën: Katwijk aan Zee

2 reacties

Ria · 28 september 2019 op 15:30

Circusdirecteur had heel goed bij je gepast! Dat had je wellicht toch moeten doen!

Ria · 28 september 2019 op 15:33

Circusdirecteur zijn had misschien minder stress opgeleverd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.